Képes vásárlói tájékoztató

Képes vásárlói tájékoztató

"A" minősítés logó

"A" minősítés logó

Hírek

2023.03.12 11:33
Kedves Vásárlók! Szabadság miatt a 2023. március 20-ai héten szünetel a kiszállítás és a rendelések feldolgozása! A rendeléseket fogadjuk, de visszaigazolni és csomagolni csak a 27-ei héten kezdjük meg! Megértésüket köszönjük!

Szavazás

Naptár

2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

+36308807883 | info@dekortermek.hu

 

Dekortermék webshop    Dekortermék webshop - Dekorációs kellékek webáruháza

Blog

Koszorú alapok

2021.07.31 12:59
Koszorú alapok

Milyen alapot válasszunk koszorú, kopogtató készítéséhez?

Otthonunkat dekorálhatjuk előre elkészített és megvásárolt kompozíciókkal, azonban, ha kedvet érzünk hozzá, a dekorációt mi magunk is elkészíthetjük a megfelelő alapanyagok, eszközök segítségével és egy kis kreativitással. Az elkészített díszek nemcsak számunkra okozhatnak örömöt, ajándékötletnek is kitűnő választás, így más is gyönyörködhet kezünk munkájában.

Amennyiben elszántuk magunkat egy kis kézműveskedésre, nincs más dolgunk, mint beszerezni a hozzávalókat, dekorációs alapanyagokat, és indulhat a kreatív időtöltés. Mindenekelőtt szükségünk van az évszaknak, alkalomnak megfelelelő dekorációs alapra. Formáját és anyagát tekintve az alapok ma már igen széles palettája elérhető, jelen áttekintésben a koszorú formájú alapokat kívánom bemutatni.

A koszorú alapok rendkívül sokoldalúan felhasználatóak, készíthetünk belőlük asztaldíszt, adventi koszorút, ajtódíszt/kopogtatót, valamennyi ünnepre, évszakra dekorálhatjuk az alapokat. Felhasználhatjuk a koszorúkat bel- és kültérre egyaránt, évről-évre elővehetjük ugyanazt a dekorációt vagy készíthetünk újat az aktuális trendeknek megfelelően.

A koszorú alap készülhet szalmából/szénából, hungarocellből, vesszőből, iszalagból, mohából, illetve lehet tűzhető oázis.

Szalma/széna koszorú alap:

Ez a koszorú alap a legelterjedtebb és a legsokoldalúbban díszíthető. A természetes anyagok kedvelőinek előny lehet a széna, illetve a szalma koszorú alap. Önmagában nem annyira dekoratív, így szükséges valamivel bevonni, ami lehet szalag, moha, örökzöld, sál, kötött anyag, szőrme csík. A díszítés valamennyi formáját jól tűri, így lehet rá ragasztani, dekorációs elemeket beleszúrni. A koszorú alapnak van némi súlya, kopogtatónak ideális lehet, hiszen ellennállóbb a széllel szemben, mint mondjuk egy hungarocell koszorú.

20 cm-es szalma koszorú alap

25 cm-es szalma koszorú alap

Hungarocell koszorú alap:

Ez az alap szintén sokféleképpen dekorálható, be lehet tekerni, festhető, dekorációt lehet beletűzni, ugyanakkor a ragasztást kevésbé tűri. Amennyiben ragasztani szeretnénk rá, úgy használjunk oldószermentes ragasztót vagy kis hőmérsékkletű ragasztópisztolyt. Többféle változatban kapható, van félbevágott változata, amelynek előnye, hogy a sima felületét nem szükséges dekorálni.

19 cm-es hungarocell félkoszorú alap

24 cm-es hungarocell koszorú alap

Vessző koszorú alap:

Általában hajlékonyabb vessző ágakból készítik, mint például szőlő, nyír vagy fűz. A natúr stílus kedvelői különösen szeretik. Mutatós lehet bármelyik évszakban, tehetünk rá mindig az aktuális szezonnak megfelelő kiegészítőt és különböző színekben kapható, amit szintén az évszaknak megfelelően tudunk kiválasztani.

A vessző koszorú önmagában is mutatós, így nem szükséges dekorációval borítanunk az egész felületét, elegendő csak egy részét. Ragasztani is tudunk rá, azonban ha olyan kiegészítővel szeretnénk díszíteni, aminek szára van, azt bele is tudjuk tűzni a vessző ágak közé.

20 cm-es barna vessző koszorú alap

20 cm-es fehér vessző koszorú alap

20 cm-es menta vessző koszorú alap

20 cm-es natúr vessző koszorú alap

20 cm-es világoskék vessző koszorú alap

25 cm-es lila vessző koszorú alap

25 cm-es natúr vessző koszorú alap

30 cm-es fehér vessző koszorú alap

30 cm-es menta vessző koszorú alap

30 cm-es natúr vessző koszorú alap

30 cm-es világoskék vessző koszorú alap

Moha koszorú alap:

Általában szalma- vagy széna alapot szoktak bevonni mohával, ami nagyon mutatós alap, ugyanakkor nem a legidőtállóbb, hiszen a napsütés kifakíthatja, általában célszerű egy szezonre tervezni ezzel a típusú koszorú alappal. Víz permetezésével meghosszabbíthatjuk a moha koszorú élettartamát.

Iszalag koszorú alap:

Hasonló jellegű, mint a vessző alap, vékonyabb ágakból, természetes anyagból készül, tűzhetünk bele, ragaszthatunk rá.

18 cm-es iszalag koszorú alap - "A"

18 cm-es iszalag koszorú alap - "B"

20 cm-es iszalag koszorú alap

25 cm-es iszalag koszorú alap

Oázis koszorú alap:

Kapható vizes és száraz változatban. A vizes oázist élő alapanyagok tűzéséhez használják. Az így kapott dekorációnk nem lesz hosszú életű, ugyanakkor nagyon mutatós tud lenni. Kényes anyag, így nagyon óvatosan kell bánni vele, némi gyakorlat szükséges hozzá.

A száraz oázis remek alap a tűzhető dekorációs kiegészítőkhez, figurákhoz, pickekhez.

vizes tégla tűzőhab

száraz tégla tűzőhab

Amennyiben kiválasztottuk a hozzánk leginkább illő koszorú alapot, nincs más dolgunk, mint beszerezni a hozzá illő kiegészítőkkel és eszközökkel együtt. Webshopunkban bármely évszakhoz illő dekorációs terméket megtalál, böngésszen kedvére! Amennyiben termékeink elnyerték tetszését, rendeljen bátran tőlünk és napokon belül otthonában lehet minden, ami egy hangulatos dekoráció elkészítéséhez szükséges.